Stap 1 Yalp

Stap 1: Het Business Model Canvas van Yalp sport- en speeltoestellen

  • Leestijd: 06:45
  • 2291 Views
  • 1

Hoe maak je internationale groei mogelijk?

Ondernemer: Ben Admiraal & Yvonne Overmaat
Bedrijf: Yalp
Komt uit: Goor

Yalp maakt interactieve sport- en speeltoestellen, zodat kinderen weer meer buiten gaan spelen. “We willen iedereen in beweging krijgen, want dat gebeurt nu veel te weinig”, vertelt Ben Admiraal van Yalp.

Het RTL Z programma “Z in Zaken” is terug op tv. In dit programma geeft BusinessBoost samen met RTL Z vier ondernemers een professionele BusinessBoost. Dit houdt in: een intensief traject onder begeleiding van experts, waarbij de ondernemer geholpen worden zijn of haar business model te vernieuwen of aan te scherpen.

Maak kennis met Ben

Business Model Expert Patrick van der Pijl gaat kijken hoe hij dit bedrijf kan helpen een volgende stap te zetten. "Er valt weinig aan te merken op jullie onderneming", zegt Patrick meteen.

Toch weet hij weer met drie opties te komen om de ondernemers van Yalp aan het denken zetten. Moeten ze kinderen als hun klanten gaan zien? Bekijk het hier. 

Uitdaging

Yalp staat dus voor een uitdaging. Zelf willen ze graag internationaal doorzetten. "We willen dat 50 procent van onze omzet internationaal wordt. Nu zitten we op 22 procent", zegt Ben Admiraal.

Maar er is meer. "We moeten focus aanbrengen. We zijn in zoveel verschillende segmenten actief. Het is soms lastig om die focus goed te behouden."

Speeltuinen

De volgende stap komt eraan, maar Yalp is zeker niet slecht bezig. In Nederland liggen de speeltuinen al door het hele land. Hier een voorbeeld van zo'n interactieve plaats:

 Yalp_by_night.jpg?itok=90pID3Yk

In Den Haag verzorgde Yalp een jongerenplek waarbij mobiele telefoons draadloos gestreamd worden:

 dj_tafel_Yalp.jpg?itok=1-0uS_eN

En ze verzorgen ook sporttoestellen:

Sport_Yalp.jpg?itok=kywi0I0F

Z in Zaken

Vanaf 10 maart zijn er weer nieuwe afleveringen van Z in Zaken. Live vanuit de Mariënhof in Amersfoort bespreekt presentator Rens de Jong alles wat voor ondernemers belangrijk kan zijn. Topmanagers, jonge professionals en trendwatchers schuiven wekelijks bij hem aan tafel voor het laatste ondernemersnieuws.

De originele tekst is afkomstig van RTLZ.nl.

Helaas kan de video niet getoond worden vanwege jouw cookie-instelling.

Zet je cookie-instelling op compleet en bekijk de video

Op de hoogte blijven van de laatste ondernermerstips?